Poêlée de choux et lentilles, vinaigrette à l’érable

Poêlée de choux et lentilles, vinaigrette à l’érable

2.7 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • de vinaigre blanc
    50 g
  • d'eau
    900 g
  • de sucre en poudre
    100 g
  • oignon rouge lamelles
    1
  • de lentilles sèches noires (beluga)
    250 g
  • de brocoli en fleurettes
    130 g
  • de chou romanesco en fleurettes
    200 g
  • de moutarde de Dijon
    2 c. à soupe
  • de sirop d'érable
    2 c. à soupe
  • de vinaigre de cidre
    3 c. à soupe
  • d'huile de sésame
    100 g
  • de sauce de soja
    2 c. à soupe
  • de graines de sésame grillées
    2 c. à soupe
  • de ciboulette fraîche
    ½ botte
  • de roquette
    100 g
  • ciboules émincées
    2

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 653 kcal / 2728 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...