
Urządzenia i Akcesoria
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 porcji
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki70 g
-
batatów pokrojonych na kawałki350 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki200 g
-
kalarepy pokrojonej na kawałki170 g
-
czerwonych buraków pokrojonych na kawałki300 g
-
soli2 łyżeczki
-
wody1200 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
kaszy bulgur200 g
Sos
-
ząbki czosnku2
-
liści szpinaku, świeżych200 g
-
liści bazylii, świeżych20
-
śmietany, 18% tłuszczu300 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
382 kcal /
1599 kJ
Białko
14.3 g
Tłuszcz
15.5 g
Węglowodany
49.5 g
Błonnik
8.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kremowe gratin z jarmużu
55 min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
14 godz.
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1 godz. 20 min
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Peruwiańskie quinotto
35 min
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 godz. 10 min
Zapiekanka z soczewicy
1 godz. 20 min
Pilaw z ziarnami i burakiem
30 min
Zapiekanka warzywna z serem feta
1 godz. 20 min
Tarta wegetariańska
1 godz. 10 min