Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 350 g batatów, pokrojonych na kawałki
- 200 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 170 g kalarepy, pokrojonej na kawałki
- 300 g czerwonych buraków, pokrojonych na kawałki
- 2 łyżeczki soli
- 1200 g wody
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 200 g kaszy bulgur
Sos
- 2 ząbki czosnku
- 200 g liści szpinaku, świeżych
- 20 liści bazylii, świeżych
- 300 g śmietany, 18% tłuszczu
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1599 kJ / 382 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 49.5 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Błonnik
- 8.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ragout z soczewicą i burakami
2 Std. 10 Min
Bezmięsne klopsiki z jarmużu
35 min
Zapiekanka z soczewicy
1 Std. 20 Min
Zapiekanka z kaszy gryczanej
1h 40min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Kremowe gratin z jarmużu
55min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Crumble po indyjsku
1 Std. 20 Min
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40 min
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1 Std. 20 Min
Peruwiańskie quinotto
35 min
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 godz. 10 min