Urządzenia i Akcesoria
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 porcji
Składniki
-
70 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
350 g batatów pokrojonych na kawałki
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
170 g kalarepy pokrojonej na kawałki
-
300 g czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
-
2 łyżeczki soli
-
1200 g wody
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g kaszy bulgur
Sos
-
2 ząbki czosnku
-
200 g liści szpinaku, świeżych
-
20 liści bazylii, świeżych
-
300 g śmietany, 18% tłuszczu
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
14.3 g
Kalorie
1599 kJ /
382 kcal
Tłuszcz
15.5 g
Błonnik
8.7 g
Węglowodany
49.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kremowe gratin z jarmużu
55 min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1 godz. 20 min
Bezmięsne klopsiki z jarmużu
35 min
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 godz. 10 min
Peruwiańskie quinotto
35 min
Bakłażany nadziewane kaszą kuskus
50 min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Zapiekanka z soczewicy
1 godz. 20 min
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Pilaw z ziarnami i burakiem
30 min
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
14 godz.