
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z soczewicy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
oleju kokosowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia40 g
-
sera gouda pokrojonego na kawałki200 g
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
ząbki czosnku2
-
selera naciowego pokrojonego na kawałki100 g
-
papryki wędzonej, mielonej1 łyżeczka
-
kminu rzymskiego, mielonego2 łyżeczki
-
pieprzu cayenne, mielonego¼ łyżeczki
-
czerwonej soczewicy, suszonej250 g
-
wody600 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
sosu sojowego60 g
-
marchewki pokrojonej w 3 mm plastry200 g
-
cukinii pokrojonej na 1 cm kawałki200 g
-
mąki kasztanowej80 g
-
jajka2
-
pomidory pokrojone w plastry, do dekoracji2
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
392.9 kcal /
1643.8 kJ
Białko
23.2 g
Tłuszcz
15.1 g
Węglowodany
43.2 g
Błonnik
7.2 g
Tłuszcz nasycony
9.4 g
Sód
896.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZDROWE ODŻYWIANIE
11 Przepisów
Polska
Polska