Zapiekanka z soczewicy

Zapiekanka z soczewicy

3.8 118 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

  • 40 g oleju kokosowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia
    40 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia
  • 200 g sera gouda pokrojonego na kawałki
  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
  • 2 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
  • 250 g czerwonej soczewicy, suszonej
  • 600 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 60 g sosu sojowego
  • 200 g marchewki pokrojonej w 3 mm plastry
  • 200 g cukinii pokrojonej na 1 cm kawałki
  • 80 g mąki kasztanowej
    80 g mąki gryczanej
  • 2 jajka
  • 2 pomidory pokrojone w plastry, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 392.9 kcal / 1643.8 kJ
Białko 23.2 g
Tłuszcz 15.1 g
Węglowodany 43.2 g
Błonnik 7.2 g
Tłuszcz nasycony 9.4 g
Sód 896.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...