Zapiekanka z soczewicy

Zapiekanka z soczewicy

3.8 117 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

  • oleju kokosowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia
    40 g
    40 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia
  • sera gouda pokrojonego na kawałki
    200 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • ząbki czosnku
    2
  • selera naciowego pokrojonego na kawałki
    100 g
  • papryki wędzonej, mielonej
    1 łyżeczka
  • kminu rzymskiego, mielonego
    2 łyżeczki
  • pieprzu cayenne, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • czerwonej soczewicy, suszonej
    250 g
  • wody
    600 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • sosu sojowego
    60 g
  • marchewki pokrojonej w 3 mm plastry
    200 g
  • cukinii pokrojonej na 1 cm kawałki
    200 g
  • mąki kasztanowej
    80 g
    80 g mąki gryczanej
  • jajka
    2
  • pomidory pokrojone w plastry, do dekoracji
    2

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 392.9 kcal / 1643.8 kJ
Białko 23.2 g
Tłuszcz 15.1 g
Węglowodany 43.2 g
Błonnik 7.2 g
Tłuszcz nasycony 9.4 g
Sód 896.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...