
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z soczewicy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
40 g oleju kokosowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia
-
200 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
100 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
2 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
250 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
600 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
60 g sosu sojowego
-
200 g marchewki pokrojonej w 3 mm plastry
-
200 g cukinii pokrojonej na 1 cm kawałki
-
80 g mąki kasztanowej
-
2 jajka
-
2 pomidory pokrojone w plastry, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
392.9 kcal /
1643.8 kJ
Białko
23.2 g
Tłuszcz
15.1 g
Węglowodany
43.2 g
Błonnik
7.2 g
Tłuszcz nasycony
9.4 g
Sód
896.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZDROWE ODŻYWIANIE
11 Przepisów
Polska
Polska