
Urządzenia i Akcesoria
Curry z tofu i aromatycznym ryżem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Marynata z tofu
-
tofu, średnio twardego pokrojonego w 1 cm kostkę300 g
-
oleju sezamowego20 g
-
sosu sojowego jasnego20 g
Curry
-
ryżu czerwonego150 g
-
cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki60 - 80 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki400 g
-
oleju sezamowego10 g
-
wody750 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia5 g
-
nasion kardamonu6
-
octu ryżowego1 łyżeczka
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego3 łyżki
-
miodu wielokwiatowego, płynnego1 łyżka
-
brązowego cukru2 łyżki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
soli½ łyżeczki
-
ziaren sezamu do dekoracji3 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
265 kcal /
1113 kJ
Białko
10.5 g
Tłuszcz
12.5 g
Węglowodany
33.3 g
Błonnik
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska