Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 ząbki czosnku
- 10 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do polania
- ¾ - 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- ¾ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 500 g fasoli cannelini, z puszki, odsączonej z zalewy
- 250 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona -
100
g wody
lub 100 g bulionu warzywnego - ½ - 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- zielona cebulka ze szczypiorkiem, drobno posiekana, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 689.8 kJ / 164.8 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 7.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meksykańska zupa cebulowo-grzybowa
35 Min
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
40 min
Zupa krem z soczewicy z kurkumą
40 min
Krem z zielonej soczewicy z jajkiem przepiórczym
45 Min
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35 Min
Holenderska zupa musztardowa
30 min
Zupa z orzeszków ziemnych
40 min
Barszcz z serem feta
40 min
Zupa krem z topinamburu i pora
1j
Sycąca zupa krem z fasoli z jabłkiem i majerankiem
45 Min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1 Std. 40 Min
Zupa cebulowa
1j