Orientalny krem z fasoli
TM5 TM6

Orientalny krem z fasoli

3.1 (31 ocen)

Składniki

  • 3 ząbki czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do polania
  • ¾ - 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • ¾ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 500 g fasoli cannelini, z puszki, odsączonej z zalewy
  • 250 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 100 g wody
    lub 100 g bulionu warzywnego
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • zielona cebulka ze szczypiorkiem, drobno posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
689.8 kJ / 164.8 kcal
Białko
9.8 g
Węglowodany
29.2 g
Tłuszcz
4 g
Błonnik
7.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy