
Urządzenia i Akcesoria
Orientalny krem z fasoli
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
ząbki czosnku3
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do polania10 g
-
kminu rzymskiego, mielonego plus dodatkowa ilość do dekoracji¾ - 1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej plus dodatkowa ilość do dekoracji¾ łyżeczki
-
fasoli cannelini, z puszki odsączonej z zalewy500 g
-
wody250 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
wody100 g
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
zielona cebulka ze szczypiorkiem drobno posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
164.8 kcal /
689.8 kJ
Białko
9.8 g
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
29.2 g
Błonnik
7.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ORIENTALNA JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
40 min
Wegetariański chowder z kukurydzą
30 min
Zupa krem z soczewicy z kurkumą
40 min
Zupa krem z czarnej fasoli
20 min
Holenderska zupa musztardowa
30 min
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1 godz. 30 min
Zupa krem z ziemniaków i pieczonych jabłek
40 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Krem z kalafiora z czarną soczewicą
1 godz. 50 min
Zupa z orzeszków ziemnych
40 min
Zupa krem z pora z serem
30 min
Zupa cebulowa
1 godz.