Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 ząbki czosnku
- 10 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do polania
- ¾ - 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- ¾ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 500 g fasoli cannelini, z puszki, odsączonej z zalewy
- 250 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona -
100
g wody
lub 100 g bulionu warzywnego - ½ - 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- zielona cebulka ze szczypiorkiem, drobno posiekana, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 689.8 kJ / 164.8 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 7.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z soczewicy z kurkumą
40min
Zupa krem z czarnej fasoli
20min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1h 40min
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
40min
Krem z kalafiora z czarną soczewicą
1h 50min
Wegetariański chowder z kukurydzą
30min
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1h 30min
Chakalaka
45min
Zupa krem z pieczonej papryki i marchewek
2h 20min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35min
Zupa z papryki i parmezanu
20min
Rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy
35min