Orientalny krem z fasoli

Orientalny krem z fasoli

3.0 32 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • ząbki czosnku
    3
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do polania
    10 g
  • kminu rzymskiego, mielonego plus dodatkowa ilość do dekoracji
    ¾ - 1 łyżeczka
  • papryki słodkiej, mielonej plus dodatkowa ilość do dekoracji
    ¾ łyżeczki
  • fasoli cannelini, z puszki odsączonej z zalewy
    500 g
  • wody
    250 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • wody
    100 g
    100 g bulionu warzywnego
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 g
  • zielona cebulka ze szczypiorkiem drobno posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 164.8 kcal / 689.8 kJ
Białko 9.8 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 29.2 g
Błonnik 7.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...