Orientalny krem z fasoli

Orientalny krem z fasoli

3.1 33 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 3 ząbki czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do polania
  • ¾ - 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • ¾ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 250 g wody
  • 500 g fasoli cannelini, z puszki odsączonej z zalewy
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 100 g wody
    100 g bulionu warzywnego, płynnego
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • zielona cebulka ze szczypiorkiem drobno posiekana, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 9.8 g
Kalorie 689.8 kJ / 164.8 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 7.4 g
Węglowodany 29.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...