Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g cebuli dymki, tylko białej części
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 140 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 150 g komosy ryżowej (quinoa)
- 450 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli
- 30 g oliwy z oliwek
- 10 g octu balsamicznego
- 10 g sosu sojowego, jasnego
- 1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego, mielonego
- 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- ½ pomidora (ok. 80 g), pokrojonego w 1 cm kostkę
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 871 kJ / 208 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Błonnik
- 4.2 g
Alternatywne przepisy
Sałatka z kaszy quinoa
40min
Sałatka z soczewicy
45min
Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem
40min
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1h 15min
Kulki zdrowia z chili - bez jajek, glutenu, cukru Joanny Wierzbowicz
12sa 30 dk
Sałatka z ciecierzycy
25min
Sałatka z komosy ryżowej z ziarnami słonecznika
40min
Peruwiańskie quinotto
35min
Sałatka z zielonej soczewicy
45min
Sałatka z komosą ryżową, młodą marchewką i soczewicą
55min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1h
Marokański kuskus z warzywami
50min