Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami

Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami

3.7 30 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 30 g cebuli dymki tylko białej części
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 140 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 150 g komosy ryżowej (quinoa)
  • 450 g wody
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 10 g octu balsamicznego
  • 10 g sosu sojowego jasnego
  • 1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego mielonego
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ pomidora (ok. 80 g), pokrojonego w 1 cm kostkę

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 208 kcal / 871 kJ
Białko 6.5 g
Tłuszcz 9.5 g
Węglowodany 26.5 g
Błonnik 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...