Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
TM6 TM5

Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami

3.7 (29 ocen)

Składniki

  • 30 g cebuli dymki, tylko białej części
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 140 g cukinii, pokrojonej na kawałki
  • 150 g komosy ryżowej (quinoa)
  • 450 g wody
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 10 g octu balsamicznego
  • 10 g sosu sojowego, jasnego
  • 1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego, mielonego
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ pomidora (ok. 80 g), pokrojonego w 1 cm kostkę

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
871 kJ / 208 kcal
Białko
6.5 g
Węglowodany
26.5 g
Tłuszcz
9.5 g
Błonnik
4.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy