Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami

Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami

3.7 29 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli dymki tylko białej części
    30 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • cukinii pokrojonej na kawałki
    140 g
  • komosy ryżowej (quinoa)
    150 g
  • wody
    450 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • octu balsamicznego
    10 g
  • sosu sojowego jasnego
    10 g
  • nasion kminu rzymskiego mielonego
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 - 3 szczypty
  • pomidora (ok. 80 g), pokrojonego w 1 cm kostkę
    ½

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 208 kcal / 871 kJ
Białko 6.5 g
Tłuszcz 9.5 g
Węglowodany 26.5 g
Błonnik 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...