
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
30 g cebuli dymki tylko białej części
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
140 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
150 g komosy ryżowej (quinoa)
-
450 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
30 g oliwy z oliwek
-
10 g octu balsamicznego
-
10 g sosu sojowego jasnego
-
1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego mielonego
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
½ pomidora (ok. 80 g), pokrojonego w 1 cm kostkę
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
208 kcal /
871 kJ
Białko
6.5 g
Tłuszcz
9.5 g
Węglowodany
26.5 g
Błonnik
4.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sałatka z zielonej soczewicy
45 min
Sałatka z kaszy quinoa
40 min
Wegańska sałatka z komosą ryżową i marynowanym tofu
55 min
Sałatka z komosą ryżową, marchewką i cukinią
1 godz. 35 min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 godz.
Sałatka z komosy ryżowej z ziarnami słonecznika
40 min
Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem
40 min
Quinoa z kurczakiem, groszkiem cukrowym i dressingiem mango
30 min
Kuskus z morelami, orzechami laskowymi i serem feta oraz mieszanymi warzywami
1 godz. 15 min
Peruwiańskie quinotto
35 min
Sałatka z łososia, quinoa z warzywami i serem feta
50 min
Brokuł z ciecierzycą w sosie orzechowym
1 godz.