Risotto au citron, artichauts et coques

Risotto au citron, artichauts et coques

4.3 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 portions

Składniki

La marinière de coques
  • 2 échalotes
  • 40 g de beurre
  • 1000 g de coques fraîches, préalablement dégorgées et bien lavées
    1000 g de palourdes fraîches
  • 10 brins de persil frais
  • 5 champignons de Paris frais coupés en quatre
  • 200 g de vin blanc
Le risotto au citron
  • 1 échalote
  • 40 g de beurre
  • 300 g de riz spécial risotto, type arborio
  • le zeste d'un citron jaune
  • 150 g de vin blanc
  • 2 ½ c. à café rase de fumet de poisson en poudre
  • 600 g d'eau
  • 1 botte de ciboulette fraîche ciselée
  • 2 traits de jus de citron
  • 200 g d'artichauts à l'huile

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 55.5 mg
Białko 30.9 g
Kalorie 2080.8 kJ / 497.3 kcal
Tłuszcz 12.2 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Węglowodany 59 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...