Cassolettes feuilletées de saint-jacques à l'artichaut

Cassolettes feuilletées de saint-jacques à l'artichaut

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 57 min
4 portions

Składniki

  • champignons de Paris frais émincés
    4
  • poireau émincé
    1
  • branches de céleri émincées
    2
  • d'huile d'olive
    1 c. à soupe
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de fécule de maïs
    2 c. à soupe
  • de vin blanc
    100 g
  • de fumet de poisson en poudre
    25 g
  • d'eau et un peu pour la dorure et la pâte
    500 g
  • d'aneth frais hachée
    ½ botte
  • de ciboulette fraîche hachée
    ½ botte
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    100 g
  • de cœurs d'artichauts marinés coupés en quartiers
    170 g
  • noix de saint-jacques
    15
  • pâtes feuilletées pur beurre
    2
  • jaune d'œuf
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 854 kcal / 3570 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 46 g
Węglowodany 69 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...