Nage de saint-jacques et gambas

Nage de saint-jacques et gambas

4.4 33 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • d'échalotes
    50 g
  • de beurre
    15 g
  • d'eau
    500 g
  • vin blanc
    100 g
  • de fumet de poisson
    1 c. à soupe
  • de persil frais
    2 branches
  • de sel
    3 pincées
  • de poivre moulu
    3 pincées
  • de carottes coupées en bâtonnets
    250 g
  • de poireaux coupés en tronçons (3 cm)
    100 g
  • de topinambours coupés en rondelles
    150 g
  • de panais détaillés en dés
    250 g
  • de champignons de Paris frais émincés en lamelles
    150 g
  • de crème liquide entière
    150 g
  • noix de saint-jacques réserver les barbes (voir "Conseils(s)")
    24
  • gambas crues, décortiquées
    24
    24 belles crevettes crues, décortiquées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 293 kcal / 1225.7 kJ
Białko 18.6 g
Tłuszcz 12.4 g
Węglowodany 25.1 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Sód 663.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...