Nage de saint-jacques et gambas

Nage de saint-jacques et gambas

4.4 34 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • 50 g d'échalotes
  • 15 g de beurre
  • 500 g d'eau
  • 100 g vin blanc
  • 1 c. à soupe de fumet de poisson
  • 2 branches de persil frais
  • 3 pincées de sel
  • 3 pincées de poivre moulu
  • 250 g de carottes coupées en bâtonnets
  • 100 g de poireaux coupés en tronçons (3 cm)
  • 150 g de topinambours coupés en rondelles
  • 250 g de panais détaillés en dés
  • 150 g de champignons de Paris frais émincés en lamelles
  • 150 g de crème liquide entière
  • 24 noix de saint-jacques réserver les barbes (voir "Conseils(s)")
  • 24 gamba crue, décortiquée
    24 belles crevettes crues, décortiquées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 663.4 mg
Białko 18.6 g
Kalorie 1225.7 kJ / 293 kcal
Tłuszcz 12.4 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Węglowodany 25.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...