Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
12
biscuits à la cuillère, coupés en deux
lub 12 biscuits roses de Reims, coupés en deux - 30 g de beurre, coupé en morceaux
- 50 g de sucre en poudre
-
20
g de jus de citron
lub 20 g de limoncello -
250
g d'abricots frais, dénoyautés, détaillés en cubes (1-2 cm)
lub 250 g d'abricots surgelés, détaillés en cubes (1-2 cm) - 200 g de yaourt à la vanille
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 704.7 kJ / 167.3 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 36.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pannacotta aux myrtilles
4 Std. 30 Min
Tiramisu au citron vert et à la mangue
3h 15 min
Tiramisu aux framboises
3 Std. 20 Min
Tiramisu aux fraises
4 Std. 30 Min
Gratin de pomme au calvados
45 min
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1 Std.
Gâteau fondant aux pommes tout simple
50 min
Nectarines rôties, biscuits, coulis de fruits rouges
1 Std.
Tiramisu à la fraise, compotée de rhubarbe
6 Std. 50 Min
Financiers à la framboise
25 min
Flan aux pommes
50 min
Clafoutis aux framboises
45 min