Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de carotte, en morceaux
- 1 gousse d'ail
- 200 g d'eau
- 300 g de noix de pétoncle
- 100 g de vin blanc sec
- 1 branche de thym frais
- 1 feuille de laurier
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- 50 g de bâtons de surimi
- 15 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- 50 g de crème fraîche épaisse
- 1 pincée de piment d'Espelette
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 421.7 kJ / 100.5 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 213.7 g
- Sód
- 2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pannacotta de bisque de homard aux pinces de crabe
2h 20 min
Verrines crabe, melon et mayonnaise aux herbes
30min
Blinis de concombre et mousse au comté
1hod. 40min
Nage de crustacés au champagne
1 godz. 5 min
Velouté de moules au safran
40min
Crème parmentière au saint-marcellin
45 Min
Mousse de saint-jacques, sauce au cerfeuil
45 Min
Verrine crème d'asperge verte et mimosa d'asperge aux œufs
1 Std. 45 Min
Minicrèmes brûlées au beaufort
3hod.
Cheesecake aux radis
3 godz. 35 min
Financiers salés aux asperges et saumon sauce agrume
35min
Verrines de crème d'asperges
2 Std. 35 Min