Caille, sauce à l'orange et carotte

Caille, sauce à l'orange et carotte

3.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • 20 g de beurre
  • 10 g d'huile
  • 6 cailles
  • 5 carottes
  • 1 oignon coupé en morceaux
  • 500 g d'eau
  • 1 cube de bouillon (10 g)
  • 20 g de cognac
  • 2 pincées de sel et ½ c. à café
  • 2 pincées de poivre moulu
  • 100 g d'huile de noix
    100 g d'huile végétale
  • 1 - 2 oranges non traitées zeste et jus
  • 15 g d'échalotes
  • 10 g de moutarde forte
  • ½ c. à café de curry en poudre
  • 10 g de vinaigre de fruit type pomme ou pêche

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 385 mg
Białko 23.2 g
Kalorie 1989.7 kJ / 475.6 kcal
Tłuszcz 34.6 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Węglowodany 16.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...