Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de beurre
- 700 g de poireaux, coupés en tronçons d'1 cm
- 60 g de vin blanc sec
- 800 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- 500 g de coques fraîches, préalablement dégorgées
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 3 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- tranches de pain, pour accompagner
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 978.5 kJ / 232.8 kcal
- Białko
- 18.3 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 598.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Magret de canard aux framboises
40 Min
Calamars sous-vide
4 Std. 15 Min
Cailles farcies au foie gras
55min
Cuisse de canard aux légumes, sauce aux myrtilles
3h 30min
Nage de noix de saint-jacques aux panais et à la vanille
1 Std.
Mijoté de poisson et crevettes au lait de coco
30 Min
Lotte sauce vallée d’Auge
1 Std. 40 Min
Poisson aux légumes vapeur et coquillages
1 Std. 25 Min
Magret de canard en papillote, sauce à l'orange
2 Std. 45 Min
Petit flan de la mer en cocotte
40 Min
Gratin d'automne au merlan, sauce citronnée
1 Std. 25 Min
Sauce madère
35 Min