![Fondue de poireaux, moules et coques Fondue de poireaux, moules et coques](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/50049d55-9619-47da-b8a3-79df1f6f42b0/Derivates/dfa2cb82-1eb1-4604-be9c-854aabd4c081.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de beurre
- 700 g de poireaux, coupés en tronçons d'1 cm
- 60 g de vin blanc sec
- 800 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- 500 g de coques fraîches, préalablement dégorgées
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 3 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- tranches de pain, pour accompagner
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 978.5 kJ / 232.8 kcal
- Białko
- 18.3 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 598.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fondue de poireaux au curry et noix de pétoncle
55 min
Papillotes de brocoli et chou-fleur au cabillaud, sauce au curry
35 min
Cassolette de poissons
1 Std.
Roulé de poisson
3h 15min
Flans d'épinards au saumon
1 Std. 10 Min
Lasagne de poireau aux moules
1 Std. 10 Min
Vol-au-vent aux coquillages
1 Std. 5 Min
Pintade farcie avec Betty
2h
Velouté de moules au safran
40 min
Petit flan de la mer en cocotte
40 min
Sauce aurore
15min
Gratin de moules au curry
50 Min