
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de beurre
- 700 g de poireaux coupés en tronçons d'1 cm
- 60 g de vin blanc sec
- 800 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- 500 g de coques fraîches, préalablement dégorgées
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 3 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
- tranches de pain pour accompagner
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 232.8 kcal / 978.5 kJ
- Białko
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Błonnik
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Sód
- 598.5 mg