Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem

Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem

4.6 22 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • 600 g wody
  • 1200 g ziemniaków, młodych (Ø maks. 5 cm), nieobranych, dokładnie umytych, pokrojonych na pół
  • oliwa z oliwek do skropienia
  • ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • zioła prowansalskie, suszone do oprószenia
  • 180 g rzodkiewek przekrojonych na pół
  • 20 g szczypiorku, świeżego pokrojonego na 5 cm kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 360 g twarogu, chudego pokrojonego na kawałki
  • 300 g jogurtu naturalnego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 746.2 mg
Białko 20.3 g
Kalorie 1466.9 kJ / 350.6 kcal
Tłuszcz 3.8 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Węglowodany 60.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...