Urządzenia i Akcesoria
Kanapki z pastą z fasoli
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
4 porcje
Składniki
-
4 ząbki czosnku
-
400 g białej fasoli, z puszki odsączonej (patrz wskazówka)
-
40 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
¼ łyżeczki chili, mielonego
-
8 kromek chleba pełnoziarnistego (ok. 280 g)
-
4 ogórki kiszone (ok. 240 g), pokrojony w plastry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1084.5 mg
Białko
15.3 g
Kalorie
1736.5 kJ /
415 kcal
Tłuszcz
12.6 g
Błonnik
8.1 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
60.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Klopsiki z ciecierzycy w sosie pomidorowo-paprykowym z kaszą kuskus i pieczonymi warzywami (TM5)
25 min
Owsiane syrniki z czekoladą (bez cukru)
15 min
Gruszki pod kruszonką
35 min
Pasta z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów
30 min
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
40 min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem
20 min
Placki pomidorowe po grecku i sałatka z rumienioną ciecierzycą
50 min
Kanapki z pastą z tofu
5 min