Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią

Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią

4.0 49 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 240 g tofu, wędzonego pokrojonego w 1,5 cm kostkę
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • 480 g cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 4 ząbki czosnku
  • 80 g cebuli
  • 40 g orzechów, mieszanych np. laskowych, nerkowca, macadamia lub orzeszków piniowych
  • 40 g oleju
  • 4 szczypta imbiru, suszonego, mielonego
  • 20 g erytrytolu (patrz wskazówka)
    20 g ksylitolu, (patrz wskazówka)
  • 700 g wody
  • 520 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej bez łyka, przekrojonej na pół
  • 100 g makaronu, suchego z roślin strączkowych, np. z soczewicy
  • ¼ łyżeczki chili, mielonego (opcjonalnie)
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • 4 łyżeczki sosu sojowego
  • szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 374.7 mg
Białko 16.5 g
Kalorie 1729 kJ / 413.2 kcal
Tłuszcz 18.9 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 49.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...