Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik z rzodkiewką i kalarepą
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
4 ząbki czosnku
-
520 g kalarepy pokrojonej na kawałki
-
120 g rzodkiewek
-
240 g ogórka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
880 g napoju roślinnego np. migdałowego, owsianego (patrz wskazówka)
-
240 g mleczka kokosowego
-
80 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
8 kromki chleba pełnoziarnistego
-
pieprz czarny, świeżo mielony do oprószenia
-
liście mięty, świeże do dekoracji
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
704.2 mg
Białko
14.7 g
Kalorie
1923.3 kJ /
459.7 kcal
Tłuszcz
13.1 g
Błonnik
10.4 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Węglowodany
67 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegańska zupa grzybowo-porowa z dzikim ryżem
45 min
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 min
Zupa krem z brokułu z chrzanem i sezamem
45 min
Chłodnik z buraków i rzodkiewek
1 godz.
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 min
Sałatka ziemniaczana z rumienioną cebulą, orzechami i serem pleśniowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz.
Chłodnik z botwinki
1 godz.
Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą
40 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30 min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6, TM7)
40 min
Kremowa zupa pieczarkowa
25 min