Chłodnik z rzodkiewką i kalarepą

Chłodnik z rzodkiewką i kalarepą

4.0 5 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje

Składniki

  • 4 ząbki czosnku
  • 520 g kalarepy pokrojonej na kawałki
  • 120 g rzodkiewek
  • 240 g ogórka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
  • 880 g napoju roślinnego np. migdałowego, owsianego (patrz wskazówka)
  • 240 g mleczka kokosowego
  • 80 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki soli
  • 8 kromki chleba pełnoziarnistego
  • pieprz czarny, świeżo mielony do oprószenia
  • liście mięty, świeże do dekoracji
  • szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 704.2 mg
Białko 14.7 g
Kalorie 1923.3 kJ / 459.7 kcal
Tłuszcz 13.1 g
Błonnik 10.4 g
Tłuszcz nasycony 9.3 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...