
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z brokułu z chrzanem i sezamem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
ziaren sezamu, białego20 g
-
ziaren sezamu, czarnego20 g
-
fileta z pstrąga wędzonego podzielonego na 1 cm paski200 g
-
pora pokrojonego w 2 cm plastry120 g
-
brokułu różyczek i obranej łodygi, pokrojonych na kawałki550 - 750 g
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
wody750 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 g
-
pieprzu białego, mielonego¼ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
chrzanu, tartego50 - 80 g
-
liści szpinaku baby, świeżych50 g
-
mleka250 g
-
oliwa z oliwek do skropienia
-
kiełki rzodkiewki do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
192.8 kcal /
806.4 kJ
Białko
7.2 g
Tłuszcz
12.3 g
Węglowodany
17.7 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Sód
177.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Koreańska surówka z ogórków (TM5)
5 min
Koreańska surówka z ogórków (TM6)
5 min
Wegańskie jabłka pod orzechową kruszonką
Brak ocen
Tartaletki reniferki z łososiem i serkiem z ricotty
1 godz.
Jesienna zupa z pieczonego kalafiora i soczewicy
50 min
Zupa krem z buraków
45 min
Wrapy z pastą z groszku i fety i pomidorkami
10 min
Rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy
35 min
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM6)
25 min
Bułeczki bao z wieprzowiną w sosie BBQ
2 godz. 10 min
Kremowa zupa pieczarkowa
25 min
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
25 min