Zupa krem z brokułu z chrzanem i sezamem

Zupa krem z brokułu z chrzanem i sezamem

4.1 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • ziaren sezamu, białego
    20 g
  • ziaren sezamu, czarnego
    20 g
  • fileta z pstrąga wędzonego podzielonego na 1 cm paski
    200 g
  • pora pokrojonego w 2 cm plastry
    120 g
  • brokułu różyczek i obranej łodygi, pokrojonych na kawałki
    550 - 750 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g
    50 g oleju, pokrojonego na kawałki
  • wody
    750 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    15 g
  • pieprzu białego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ¼ łyżeczki
  • soli
    ¼ - ½ łyżeczki
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • chrzanu, tartego
    50 - 80 g
  • liści szpinaku baby, świeżych
    50 g
  • mleka
    250 g
  • oliwa z oliwek do skropienia
  • kiełki rzodkiewki do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 192.8 kcal / 806.4 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 12.3 g
Węglowodany 17.7 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Sód 177.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...