Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dried ancho chillies
- hot water, to soak
- 2 sprigs fresh coriander, stems and roots, cut into pieces, leaves reserved, to serve (see Tips)
- 2 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil
- 200 g brown onion, cut into wedges
- 160 g red capsicum, cut into strips (1 cm)
- 20 g tomato paste
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp dried oregano
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground sweet paprika
- 400 g canned chopped tomatoes
- 400 g canned black beans, drained and rinsed
- 400 g canned chickpeas, drained and rinsed
- ½ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1513.3 kJ / 361.7 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 57.5 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 19.1 g
- Sód
- 609.3 mg
Alternatywne przepisy
Mushroom and kale risotto
55min
All-in-one creamy vegetable pasta (Diabetes)
40min
Creamy vegetable rice
25 min
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter)
15min
Silverbeet and mushroom pasta (TM6)
30min
Frozen Yoghurt Bark (TM6)
6 godz. 10 min
Slow-cooked lamb Madras
Brak ocen
Vegan bao sliders
Brak ocen
Chocolate mousse pots (Diabetes)
6 godz. 10 min
Apple tart (Thermomix® Cutter, TM6)
1h
Pina colada mocktail
5 min
Crunchy broccoli salad with speck (TM6)
10 min