Ancho chilli bean bowl

Ancho chilli bean bowl

4.9 16 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • dried ancho chillies
    2
  • hot water to soak
  • fresh coriander stems and roots, cut into pieces, leaves reserved, to serve (see Tips)
    2 sprigs
  • garlic cloves
    2
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • brown onion cut into wedges
    200 g
  • red capsicum cut into strips (1 cm)
    160 g
  • tomato paste
    20 g
  • ground cumin
    1 tsp
  • ground coriander
    1 tsp
  • dried oregano
    1 tsp
  • ground cinnamon
    ½ tsp
  • ground sweet paprika
    1 tsp
  • canned chopped tomatoes
    400 g
  • canned black beans drained and rinsed
    400 g
  • canned chickpeas drained and rinsed
    400 g
  • sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 361.7 kcal / 1513.3 kJ
Białko 16.5 g
Tłuszcz 9.3 g
Węglowodany 57.5 g
Błonnik 19.1 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 609.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...