Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g water
- 1 ½ tsp salt
- 500 g potatoes, cut into pieces (2 cm - see Tips)
- 250 g Savoy cabbage, finely shredded
- 1 tsp fennel seeds (optional)
- 1 leek, white part only, cut into thin slices (3 mm)
- 80 g milk
- 50 g pouring (whipping) cream
- 30 g salted butter
- 1 pinch ground nutmeg
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to season
- sour cream, to serve
- fresh chives, finely chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1052.1 kJ / 250.5 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 20.1 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 932.1 mg
Alternatywne przepisy
Fish pie with mashed potato topping
2h
Cauliflower gratin
1h
Shepherd's pie with butter bean mash
1h
Cannelloni with artichoke filling and tomato sauce
1h 35min
Stuffed zucchini
1h 5min
Turkey roll with cranberry and cherry sauce
2 Std. 30 Min
Pinot Noir Poached Pears
2h
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3 Std. 25 Min
Prawn salad with horseradish cream
1h
Figs with spiced custard and nougat cream
40 min
Cauliflower, broccoli and blue cheese gratin
1h
Asparagus and broad bean salad
25 min