Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g water
- 1 ½ tsp salt
- 500 g potatoes, cut into pieces (2 cm - see Tips)
- 250 g Savoy cabbage, finely shredded
- 1 tsp fennel seeds (optional)
- 1 leek, white part only, cut into thin slices (3 mm)
- 80 g milk
- 50 g pouring (whipping) cream
- 30 g salted butter
- 1 pinch ground nutmeg
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to season
- sour cream, to serve
- fresh chives, finely chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1052.1 kJ / 250.5 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 20.1 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 932.1 mg
Alternatywne przepisy
Colcannon
35min
Pea and ham soup
2 godz. 20 min
Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
2 godz. 30 min
Gougère puffs with salmon mousse
25u. 35min
Yellow Curry with Mushroom (Dandelion restaurant)
1 godz.
Cauliflower gratin
1 godz.
Venison Wellington
3h 30min
Pumpkin and tempeh bobotie
1h 5min
Spiced fennel and silverbeet with fried eggs
35min
Gruyère salmon patties with salad
1h 20min
Pork and apple cider stew
1 godz. 40 min
Cauliflower soup with bacon dust
35min