Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Oatcakes
- 30 g unsalted butter, cut into pieces (4-5 cm)
- 70 g water
- ½ tsp sea salt
- 1 tbsp raw sugar
- 180 g rolled oats
- ¼ tsp bicarbonate of soda
Harissa
- 150 g fresh red chillies, cut into pieces
- 600 g boiling water
- 2 ½ tsp cumin seeds
- 2 tsp coriander seeds
- 5 garlic cloves
- 40 g extra virgin olive oil
- 1 tsp salt
Moroccan hommus
- 2 garlic cloves
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 2 tbsp water
- 2 tbsp lime juice (approx. 1 lime)
- 1 tbsp tahini (see Tips)
- ½ tsp sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5021.3 kJ / 1195.5 kcal
- Białko
- 27.9 g
- Węglowodany
- 92.2 g
- Tłuszcz
- 72.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 32.3 g
- Sód
- 937.7 mg
Alternatywne przepisy
Five seed bread
1h 50 min.
Seeded tahini crackers
1 Std. 10 Min
Falafel crackers
40min
Harvest nut roast with gravy
1h 30min
Apple, feijoa and ginger sponge pudding
1h 20min
Traditional hommus
25 Std. 5 Min
Coriander pesto
5min
Carrot top pesto
15min
Corn and coriander fritters with avocado tahini
1h 15min
Vegan walnut and black bean burger
4h 40min
Stewed apples with walnut crumble topping
25min
Hommus
15min