Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Oatcakes
- 30 g unsalted butter, cut into pieces (4-5 cm)
- 70 g water
- ½ tsp sea salt
- 1 tbsp raw sugar
- 180 g rolled oats
- ¼ tsp bicarbonate of soda
Harissa
- 150 g fresh red chillies, cut into pieces
- 600 g boiling water
- 2 ½ tsp cumin seeds
- 2 tsp coriander seeds
- 5 garlic cloves
- 40 g extra virgin olive oil
- 1 tsp salt
Moroccan hommus
- 2 garlic cloves
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 2 tbsp water
- 2 tbsp lime juice (approx. 1 lime)
- 1 tbsp tahini (see Tips)
- ½ tsp sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5021.3 kJ / 1195.5 kcal
- Białko
- 27.9 g
- Węglowodany
- 92.2 g
- Tłuszcz
- 72.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 32.3 g
- Sód
- 937.7 mg
Alternatywne przepisy
Curried carrot and ginger soup
40 Min
Nut and seed butter
10min
Wholemeal spelt pastry
35 min
Fermented beetroot and apple salsa
72h
Mayonnaise
5 Min
Sweet spiced nuts
1h
Malt loaf
3h 20 min
Sundried tomato hommus with crackers
1h 15min
Black tahini and beetroot hommus
1h 10min
Falafel with beetroot hommus
20min
Traditional hommus
25h 5min
Hommus
15p