Spanish chicken tomato stew (Diabetes)

Spanish chicken tomato stew (Diabetes)

4.2 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 portions

Składniki

  • hot water
    3 tbsp
  • saffron threads (see Tips)
    1 pinch
  • garlic cloves
    2
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • red onion cut into quarters
    100 g
  • canned cherry tomatoes no-added-salt
    400 g
  • skinless chicken thigh fillets trimmed and cut into halves
    300 g
  • dried oregano
    2 tsp
  • ground black pepper to taste
  • tomato paste
    20 g
  • Vegetable stock paste salt free (see Tips)
    1 tbsp
  • broccolini trimmed
    170 g
  • canned cannellini beans no-added salt, rinsed and drained
    400 g
  • roasted red capsicum cut into strips
    50 g
  • fresh parsley leaves only, to garnish
    2 sprigs

Wartości odżywcze na 2 portions

Kalorie 938 kcal / 3920 kJ
Białko 79 g
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 28 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 394 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...