Black bean molè (black bean chocolate chilli)

Black bean molè (black bean chocolate chilli)

4.6 42 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
6 portions

Składniki

  • extra virgin olive oil plus extra for greasing
    2 tbsp
  • vine-ripened tomatoes cut into halves
    5
  • red onions cut into halves
    2
  • garlic cloves skins on
    4
  • salt plus extra for seasoning
    1 ½ tsp
  • dried oregano
    3 tsp
  • fresh long red chillies cut into halves and deseeded, if preferred
    1 - 2
  • carrot cut into quarters
    1
  • celery stalk trimmed and cut into quarters
    1
  • red capsicum cut into halves and deseeded
    ½
  • fresh coriander leaves only (optional)
    4 sprigs
  • ghee
    50 g
  • ground cumin
    2 tsp
  • smoked paprika
    3 tsp
  • canned black beans rinsed and drained (approx. 480 g after draining)
    800 g
  • balsamic vinegar
    2 tsp
  • Rapadura sugar
    2 tsp
  • tomato paste
    50 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    2 tbsp
  • dark chocolate (70% cocoa) grated, plus extra shaved for garnishing
    50 g
  • filtered water
    250 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1149.5 mg
Białko 9.9 g
Kalorie 1510.2 kJ / 359.5 kcal
Tłuszcz 21.3 g
Błonnik 11.3 g
Tłuszcz nasycony 9.3 g
Węglowodany 26.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...