Ancho chilli and black bean stew

Ancho chilli and black bean stew

4.6 35 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • dried ancho chillies to taste
    1 - 2
  • hot water to soak
  • fresh coriander stalks and roots, cut into pieces and leaves reserved, to garnish
    2 sprigs
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • onion cut into wedges
    200 g
  • canned chopped tomatoes (see Tips)
    400 g
  • mixed vegetables of choice, cut into pieces (approx. 2 cm - see Tips)
    300 g
  • canned black beans rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
    400 g
  • sea salt
    ½ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 191.5 kcal / 804.3 kJ
Białko 8.7 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 20.2 g
Błonnik 9.9 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 394.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...