Crema de batatas y garbanzos

Crema de batatas y garbanzos

4.4 71 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
8 raciones

Składniki

  • 500 g de batatas en trozos
  • 150 g de cebolla en cuartos
  • 400 g de garbanzos cocidos (en conserva) aclarados y escurridos
  • 750 g de agua
  • 1 pastilla de caldo de verduras (para 0,5 l.)
  • 1 cucharadita de sal
  • 100 g de crème fraîche
  • 6 chorritos de aceite de oliva virgen extra
  • 1 cucharada perejil fresco picado

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 5.76 g
Kalorie 847 kJ / 203 kcal
Tłuszcz 8.57 g
Błonnik 7.3 g
Węglowodany 25.62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...