Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de batatas en trozos
- 150 g de cebolla en cuartos
- 400 g de garbanzos cocidos (en conserva), aclarados y escurridos
- 750 g de agua
- 1 pastilla de caldo de verduras (para 0,5 l.)
- 1 cucharadita de sal
- 100 g de crème fraîche
- 6 chorritos de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 847 kJ / 203 kcal
- Białko
- 5.76 g
- Węglowodany
- 25.62 g
- Tłuszcz
- 8.57 g
- Błonnik
- 7.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de guisantes
30min
Crema de judías blancas y verduras
30min
Crema verde con brócoli, puerro y patata
30min
Crema de patatas, puerros y zanahorias
45min
Crema de garbanzos con puerro y setas
35min
Crema de judías blancas y calabaza
30min
Crema de maíz con guisantes frescos
45min
Sopa de batata, pimiento rojo y judías blancas
35min
Crema bretona (de judías blancas)
30min
Sopa griega de garbanzos
25min
Sopa griega de garbanzos
25min
Crema de batatas con leche de coco
40min