Ensalada de lentejas con mozzarella, alcachofa y tomate

Ensalada de lentejas con mozzarella, alcachofa y tomate

4.5 96 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz.
6 raciones

Składniki

  • 200 g de lentejas castellanas secas
  • 50 g de cebolla en trozos
  • 25 g de aceite de oliva virgen extra
  • 800 g de agua
  • 1 ½ cucharaditas de sal
  • 125 g de mozzarella fresca en trozos
  • 150 g de tomate en trozos
  • 100 g de corazones de alcachofa en aceite
  • 50 g de aceitunas negras sin hueso
  • 1 ramita de albahaca fresca (solo las hojas, limpias y secas)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 5.88 g
Kalorie 636 kJ / 152 kcal
Tłuszcz 11.39 g
Błonnik 3.98 g
Węglowodany 6.53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...