Gazpacho verde

Gazpacho verde

4.4 100 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 raciones

Składniki

  • 2 pepinos pelados (aprox. 400 g)
  • 1 diente de ajo
  • 1 cucharadita de azúcar
  • 1 rama de apio (aprox. 80 g)
  • 1 pimiento verde troceado (aprox. 60 g)
  • 100 g de nueces en mitades
  • 100 g de espinacas baby frescas
  • 10 - 12 hojas de albahaca fresca
  • 2 ramitas perejil fresco (solo las hojas)
  • 30 g de vinagre de jerez
  • 100 g de aceite de oliva virgen extra
  • 1 pellizco de pimienta molida
  • 1 ½ cucharaditas de sal
  • 100 g de agua muy fría
  • 50 g de cubitos de hielo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 5.4 g
Kalorie 1724.8 kJ / 412.8 kcal
Tłuszcz 41.2 g
Błonnik 3.6 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...