Vichyssoise de apio

Vichyssoise de apio

4.7 164 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 raciones

Składniki

  • 100 g de puerro (solo la parte blanca) cortado en rodajas
  • 300 g de tallos de apio blanco (en trozos de 2 cm)
  • 50 g de aceite
  • 50 g de mantequilla
  • 650 g de agua
  • 250 g de patata en trozos
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 pellizco de pimienta blanca molida
  • 200 g de leche evaporada
  • 1 pellizco de nuez moscada molida
  • 6 - 12 hojas de apio tiernas picadas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 2.7 g
Kalorie 1029.3 kJ / 246.3 kcal
Tłuszcz 22.1 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 9.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...