Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salmon Terrine
- 25 g fresh dill, thick end of stalks removed
- 500 g fresh salmon fillets, skinless, cut in pieces (5-6 cm)
- 2 smoked trout fillets, halved (approx. 120 g)
- 200 g cream cheese
- 100 g double cream
- 2 medium eggs
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 100 g prawns, raw, peeled, deveined
- olive oil, for frying
Peppered Crème Fraîche
- 120 g sour cream
- 200 g crème fraîche
- 1 Tbsp pickled green peppercorns, rinsed
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 tsp lemon juice
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1307 kJ / 312 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 1.7 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
Alternatywne przepisy
Duck Breasts with Orange Ginger Sauce, Mashed Potatoes and Green Beans
1h 10min
Torta Caprese
55min
Spinach and Broccoli Terrine
4 Std. 40 Min
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40min
Seafood Ravioli - Ravioli ai frutti di mare
2 godz.
Mocaccino Budino - Budino mocaccino
6h 15 min
Prawn Gratin with Pink Peppercorns
30 min
Savoury Crayfish Éclairs
1 godz. 20 min
Frangipane Cake
1h 45min
Chocolate and Pear Cake
1h 30min
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
1 godz.
Chicken and Mushrooms in Red Wine Sauce
45 min