Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salmon Terrine
- 25 g fresh dill, thick end of stalks removed
- 500 g fresh salmon fillets, skinless, cut in pieces (5-6 cm)
- 2 smoked trout fillets, halved (approx. 120 g)
- 200 g cream cheese
- 100 g double cream
- 2 medium eggs
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 100 g prawns, raw, peeled, deveined
- olive oil, for frying
Peppered Crème Fraîche
- 120 g sour cream
- 200 g crème fraîche
- 1 Tbsp pickled green peppercorns, rinsed
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 tsp lemon juice
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1307 kJ / 312 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 1.7 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
Alternatywne przepisy
Strawberry Bavarois
6h
Almond Crusted Salmon with Asparagus Tagliatelle
35min
Lobster and Tarragon Risotto - Risotto con aragosta e dragoncello
35min
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
1h 10min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2hod. 10min
Tuna-stuffed Tomatoes
35min
Apple Tarte Tatin with Crème Anglaise
1u. 30min
Shallot Tarte Tatin
2hod.
Onion Ricotta Cakes with Sage
1hod.
Floating Islands
40 Min
Layered Salmon and Avocado Terrine
3h 35min
Frangipane Cake
1hod. 45min