Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g bulgar wheat (see tip)
- 120 g water, boiling
- 4 peppers, mixed
- 2 spring onions (approx. 35 g), cut in pieces (2 cm)
- 10 g fresh mint leaves
- 120 g fresh flat-leaf parsley, cut in pieces (2 cm)
- 200 g ripe tomatoes, quartered, deseeded
- 50 g extra virgin olive oil
- 1 lemon, finely grated zest and 30 g juice
- 1 tsp baharat spice mix (see tip) (opcjonalnie)
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 100 g cucumber, diced (5 mm)
- 80 g pomegranate seeds (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1073 kJ / 258 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25 min
Asparagus with Romesco Sauce
30min
Lentils and Rice with Fried Onions (Mujadarrah)
1 godz. 5 min
Pudla with Spinach and Paneer
1h
Shiitake Teriyaki Dippers
45min
Baba Ganoush
1h
Mustard Balsamic Vinegar Dressing
10 min
Curried Carrot And Ginger Soup
50min
Cumin Rice
25 min
Peanut and Soba Noodle Slaw
20 min
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1h 30min
Edamame and Spinach Dip
5 min