Urządzenia i Akcesoria
Tuna Meatballs with Tomato Sauce - Polpette di tonno con salsa di pomodoro
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 portions
Składniki
Meatballs
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)50 g
-
white bread torn in pieces100 g
-
fresh parsley leaves plus extra for garnishing10 g
-
fresh tuna cut in pieces (3-4 cm)400 g
-
toasted pine nuts55 g
-
ground cinnamon½ tsp
-
dried oregano1 tsp
-
medium eggs2
-
lemon finely grated zest and juice1
Sauce
-
olive oil plus extra for frying20 g
-
onions halved60 g
-
garlic cloves2
-
tinned peeled plum tomatoes (2 x 400 g tins)800 g
-
dried oregano1 tsp
-
sugar (opcjonalnie)1 tsp
-
fine sea salt to taste
-
ground black pepper to taste
-
red wine vinegar (opcjonalnie) to taste
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
36.2 g
Kalorie
1931 kJ /
462 kcal
Tłuszcz
23.9 g
Węglowodany
21.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spinach and Potato Soup with Savoury Egg Custard
45 min
Mushroom Stroganoff
30 min
Risotto with Gorgonzola and Caramelised Onions
35 min
Salmon in Mushroom Cream Sauce with Potatoes
50 min
Hake and Prawn Burger
15 min
Shakshuka
50 min
Breaded Celeriac with Herby Yoghurt Sauce
1 godz.
Chocolate Chestnut Torte -Torta di cioccolato e castagne
3 godz. 50 min
Pollock and Spinach Lasagne
1 godz.
Cheddar and Stilton Soufflé Omelette
20 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 godz.
Spinach and Parmesan Soup
45 min