Wersje kompatybilne
Tuna Meatballs with Tomato Sauce - Polpette di tonno con salsa di pomodoro
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meatballs
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 100 g white bread, torn in pieces
- 10 g fresh parsley leaves, plus extra for garnishing
- 400 g fresh tuna, cut in pieces (3-4 cm)
- 55 g toasted pine nuts
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 tsp dried oregano
- 2 medium eggs
- 1 lemon, finely grated zest and juice
Sauce
- 20 g olive oil, plus extra for frying
- 60 g onions, halved
- 2 garlic cloves
- 800 g tinned peeled plum tomatoes (2 x 400 g tins)
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp sugar (opcjonalnie)
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- red wine vinegar, to taste (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1931 kJ / 462 kcal
- Białko
- 36.2 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
Alternatywne przepisy
Lentil Moussaka
2h 20min
Quinoa Salad
35 Min
Smoked Haddock and Spinach Tart
2 godz. 30 min
Lemon and Herb Salmon Burgers with Parmesan Courgettes
30 Min
Salmon Burger
2h 20min
Iranian Vegetable Stew
1 godz. 30 min
Pasta Salad with Trout and Vegetables
45 Min
Lasagne Bolognese
2 godz. 30 min
Cannelloni with Artichoke Filling and Tomato Sauce
1 godz. 35 min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30 Min
Tuna, Courgette and Red Pepper Lasagne
35 Min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 Min