Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 450 g plain flour, plus extra for dusting
- 220 g unsalted butter, cold, diced
- 1 tsp fine sea salt
- 110 g water, ice cold
Filling
- 1000 g water
- 160 g long grain rice
- 3 large eggs
- 250 g echalion shallots, halved
- 40 g unsalted butter, diced
- 250 g fresh button mushrooms
- 4 pinches fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Assembly
- 4 pinches fine sea salt
- 4 pinches ground black pepper
- 1000 g fresh salmon fillet, skinless
- 4 sprigs fresh dill, leaves only
- 200 g frozen spinach, defrosted, drained well (approx. 500 g frozen weight)
- 1 large egg, beaten
Sauce
- 200 g white wine
- 400 g crème fraîche
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 4 sprigs fresh parsley, leaves only, roughly chopped
- 4 sprigs fresh dill, leaves only, roughly chopped
- 30 g lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4417 kJ / 1061 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 70 g
- Tłuszcz nasycony
- 35 g
- Sód
- 1009 mg
Alternatywne przepisy
Salmon en Croute with Lemon Risotto
45 min
Sardine Empanada
1h 40 min
Crab Tart
2 godz. 30 min
Coconut and Pistachio Delight
1h 5min
Pea Pod Flans with Yoghurt and Mint Cream
1h 40 min
Pollock with Potato and Squash Crust with Chablis Sauce
1h
Seafood Rice
1h 15min
Strawberry and Pistachio Semifreddo - Semifreddo alla fragola e pistacchio
18h
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
1h
Pork, Chestnut and Chorizo Stew
26h 15min
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h