Urządzenia i Akcesoria
Coulibiac
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 portions
Składniki
Pastry
-
plain flour plus extra for dusting450 g
-
unsalted butter cold, diced220 g
-
fine sea salt1 tsp
-
water ice cold110 g
Filling
-
water1000 g
-
long grain rice160 g
-
large eggs3
-
echalion shallots halved250 g
-
unsalted butter diced40 g
-
fresh button mushrooms250 g
-
fine sea salt4 pinches
-
ground black pepper1 pinch
Assembly
-
fine sea salt4 pinches
-
ground black pepper4 pinches
-
fresh salmon fillet, skinless1000 g
-
fresh dill leaves only4 sprigs
-
frozen spinach defrosted, drained well (approx. 500 g frozen weight)200 g
-
large egg beaten1
Sauce
-
white wine200 g
-
crème fraîche400 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground white pepper¼ tsp
-
fresh parsley leaves only, roughly chopped4 sprigs
-
fresh dill leaves only, roughly chopped4 sprigs
-
lemon juice30 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1009 mg
Białko
40 g
Kalorie
4417 kJ /
1061 kcal
Tłuszcz
70 g
Tłuszcz nasycony
35 g
Węglowodany
62 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Orange Bulgur with Roasted Vegetables (TM5)
1 godz.
Pear and Goat's Cheese Parcels
40 min
Mussels in spicy tomato sauce
45 min
Parsnip Blinis with Stilton, Walnuts and Honey
2 godz. 20 min
Artichoke Tart - Torta di carciofi
1 godz. 20 min
Spiced Pear Jam and Chorizo
1 godz. 35 min
Hot Artichoke Dip
30 min
Fig, Roquefort and Prosciutto Tart
1 godz. 30 min
Potted Eggs with Salmon and Asparagus
30 min
Shallot Tarte Tatin
2 godz.
Pear Frangipane
1 godz. 30 min
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1 godz. 10 min