Urządzenia i Akcesoria
Prawns with Tomato, Saffron and Anchovy Sauce
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 portions
Składniki
-
red peppers cut in pieces100 g
-
garlic cloves2
-
olive oil20 g
-
dry white wine100 g
-
saffron threads1 pinch
-
tinned anchovy fillets2
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
large raw prawns, peeled24
-
fine sea salt1 pinch
-
ground black pepper1 pinch
-
sugar1 pinch
Serving
-
cucumbers deseeded and cubed2
-
fresh chives finely sliced4 Tbsp
-
lemon cut into 6 wedges1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
5 g
Kalorie
435 kJ /
104 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pork Fillet with Red Wine Sauce and Vegetables
45 min
Spring Rolls
40 min
Mixed Seafood Risotto
40 min
Sous-vide Scallops in Lemon Butter Sauce
1 godz. 10 min
Mint Courgettes
30 min
Kung Pao Prawns
45 min
Houmous
13 godz. 30 min
Crushed Ice
5 min
Lamb Fillets with Pink Peppercorn Sauce
30 min
Cod with Garlic Caramel Sauce
50 min
Prawn Gratin with Pink Peppercorns
30 min
Seafood Korma
40 min