Urządzenia i Akcesoria
Prawns with Tomato, Saffron and Anchovy Sauce
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 portions
Składniki
-
red peppers cut in pieces100 g
-
garlic cloves2
-
olive oil20 g
-
dry white wine100 g
-
saffron threads1 pinch
-
tinned anchovy fillets2
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
large raw prawns, peeled24
-
fine sea salt1 pinch
-
ground black pepper1 pinch
-
sugar1 pinch
Serving
-
cucumbers deseeded and cubed2
-
fresh chives finely sliced4 Tbsp
-
lemon cut into 6 wedges1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
5 g
Kalorie
435 kJ /
104 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Salmon Fillets with Salsa Verde
30 min
Trout with Pesto, Tomatoes and Vegetables
45 min
Crispy Hake with Sous-vide Cauliflower Purée and Pancetta Crisps
1 godz. 30 min
Ricotta Gnudi with Sage Butter - Gnudi di ricotta con burro con salvia
20 godz. 45 min
Squid à la provençale
55 min
Salmon and Fennel Risotto
25 min
Thai Mussels
25 min
Mussels in spicy tomato sauce
45 min
Avocado and Basil Dressing
10 min
Seafood Risotto with Chorizo
1 godz. 5 min
Lobster and Tarragon Risotto - Risotto con aragosta e dragoncello
35 min
Seafood Risotto
40 min