Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g red peppers, cut in pieces
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 100 g dry white wine
- 1 pinch saffron threads
- 2 tinned anchovy fillets
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 24 large raw prawns, peeled
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 pinch sugar
Serving
- 2 cucumbers, deseeded and cubed
- 4 Tbsp fresh chives, finely sliced
- 1 lemon, cut into 6 wedges
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 435 kJ / 104 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Salmon with Spinach, Tomatoes and Lentils
40 min
Pollock with Potato and Squash Crust with Chablis Sauce
1h
Onion Ricotta Cakes with Sage
1h
Pizza Bianca with Artichoke and Truffle Oil - Pizza Bianca con carciofi e olio al tartufo
1h 25min
Peruvian Ceviche
1 Std. 15 Min
Salmon tartare
25min
Béarnaise Sauce
15min
Veracruz Fish
30 min
Salmon with Aromatics at 50°C
1h 40min
Fish and Herb Parcel
35min
Trout with hollandaise sauce
50min
Potted Eggs with Spinach and Bacon
30 min