Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 400 g di salsiccia spellata, a tocchetti
- 320 g di pasta secca tipo caserecce
- 150 g di Gruviera a pezzi
- 80 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 100 g di panna (min. 30% di grassi) fresca
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4246.9 kJ / 1015 kcal
- Białko
- 44.7 g
- Węglowodany
- 62.4 g
- Tłuszcz
- 64.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.9 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 1334.5 mg
Alternatywne przepisy
Risotto alla carbonara
2j
Spaghetti alla "carbonara sbagliata"
30 min
Frullato viola
10 min
Paccheri zucca e provola
45 Min
Spaghetti alla checca
40 min
Pappardelle alla papalina
30 min
Risotto zafferano e salsiccia
40 min
Polenta bianca e salsiccia
1j 30 menit
Fusilli alla curcuma e pancetta
30 min
Pasta alla carcerata
30 min
Patate schiacciate al forno
1j
Gramigna alla salsiccia
45 Min