Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 400 g di salsiccia spellata, a tocchetti
- 320 g di pasta secca tipo caserecce
- 150 g di Gruviera a pezzi
- 80 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4246.9 kJ / 1015 kcal
- Białko
- 44.7 g
- Węglowodany
- 62.4 g
- Tłuszcz
- 64.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.9 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 1334.5 mg
Alternatywne przepisy
Pasta panna e salmone
30 min
Scaloppine di vitello allo zenzero e limone
30 min
Pappardelle alla papalina
30 min
Focaccia di patate in padella
1 Std.
Bucatini con ragù di cotechino e noci
30 min
Filetti di salmone con patate e zucchine (TM6)
1 godz. 15 min
Bruschetta salsiccia e Gorgonzola
20 Min
Salmone marinato
2h 30 min
Fusilli alla curcuma e pancetta
30 min
Gramigna alla salsiccia
45 Min
Pasta alla carcerata
30 min
Tagliatelle verdi con stracchino, noci e pancetta
1 Std.