Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g di Emmental, a pezzi (2 cm)
- 1500 g di acqua
- 150 g di tonno in scatola, sgocciolato
- 80 g di mais dolce in scatola, sgocciolato
- 200 g di pasta secca tipo fusilli
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 2 cucchiai di maionese (vedere consigli)
- erba cipollina fresca tritata, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 140 g
- Kalorie
- 1292 kJ / 309 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 0.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne in crema di Parmigiano e zafferano
30 min.
Pasta tonno e olive
35p
Omelette verdure e formaggio
30 min.
Pasta panna e salmone
30 min.
Pollo alla pizzaiola con pasta all'uovo
30 min.
Zuppa di risoni, pancetta e verdure
55min
Pasta al pomodoro, prosciutto e salame piccante
45 min
Spaghetti alla checca
40 min
Spaghetti alla carbonara
35p
Penne risottate con verdure
35p
Orecchiette in rosso con pancetta (senza glutine)
3ωρ. 55 λεπτ.
Pasta alla ionica
30 min.