Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- ½ cipolla bianca a metà
- 2 rametti di menta fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di cuori di carciofo a spicchi
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 320 g di pasta integrale
- pecorino a scaglie q.b. per guarnire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1823.3 kJ / 435.8 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 57.5 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 11.3 g
- Sód
- 926.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli ai carciofi e piselli
30 min
Pasta broccoli e acciughe
40 min
Risotto ai carciofi
30 min
Orecchiette alle cime di rapa
4h
Pasta integrale con crema di fave
40 min
Spaghetti peperoni, spada e melanzane
35 min
Penne risottate carciofi e zucca
40 min
Pasta con pesto di carciofi
30 min
Fusilli primavera ai carciofi e piselli
30 min
Pasta integrale con salmone e crema di asparagi
35 min
Paccheri risottati con carciofi alla carbonara
40 min
Pasta integrale con pesto di cicoria e scaglie di pecorino
40 min