Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- ½ cipolla bianca a metà
- 2 rametti di menta fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di cuori di carciofo a spicchi
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 320 g di pasta integrale
- pecorino a scaglie q.b. per guarnire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1823.3 kJ / 435.8 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 57.5 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 11.3 g
- Sód
- 926.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta broccoli e acciughe
40min
Risotto ai funghi (per 2 persone)
35min
Orecchiette alle cime di rapa
4h
Risotto carciofi e speck
40min
Risotto ai carciofi
30min
Pasta integrale radicchio, provola e noci
20min
Spaghetti integrali, tonno, limone e rucola
25min
Pasta radicchio e pancetta
30min
Pasta con pesto di carciofi
30min
Tagliatelle ai funghi (senza glutine)
1 Std. 30 Min
Pasta integrale con salmone e crema di asparagi
35min
Trofie al pesto con patate e fagiolini
1h