Riso calamari e piselli

Riso calamari e piselli

4.7 25 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 30 g di cipollotto
  • ½ peperoncino piccante fresco senza semi
    1 pezzettino di peperoncino secco piccante
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 100 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 500 g di acqua
  • 1 dado per brodo vegetale
  • 250 g di calamari freschi ad anelli sottili
  • 200 g di piselli surgelati
  • 250 g di riso Parboiled (cottura 10 minuti)
  • 2 pizzichi di sale
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
  • prezzemolo tritato a piacere
  • 1 cucchiaio olio extravergine di oliva

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 481.6 mg
Białko 15.7 g
Kalorie 1568.8 kJ / 375 kcal
Tłuszcz 11.5 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 55.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...