Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di erbe aromatiche fresche miste le foglioline lavate e asciugate (rosmarino, timo, salvia)
- 800 g di patate, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di cipolla in quarti
- 1 spicchio di aglio, privato dell'anima
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 900 g di carne di coniglio in pezzi
- 1 pizzico di pepe bianco macinato + q.b.
- 5 g di sale + q.b.
- 50 g di vino bianco
- 200 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo di carne
- 300 g di peperoni rossi a pezzi (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2382.8 kJ / 569.5 kcal
- Białko
- 50.5 g
- Węglowodany
- 41.9 g
- Tłuszcz
- 22.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 660.5 mg
Alternatywne przepisy
Cosce di pollo stufate al vino bianco e verdure
1h
Coniglio ai carciofi
1h 25min
Coniglio in umido
1h 25min
Straccetti di vitello ai carciofi
40min
Stufato di coniglio con verdure
1h
Coniglio stufato
1h 10min
Coniglio ai funghi
1h 10min
Coniglio alla mediterranea
50min
Coniglio all'appetitosa
1h 10min
Costolette di agnello in salsa bernese
4h
Coniglio in porchetta
1h 20min
Coniglio alla siciliana
1h 20min