Tarte à la viande hachée et aux carottes

Tarte à la viande hachée et aux carottes

3.6 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions

Składniki

  • de farine blanche d'épeautre
    200 g
  • de beurre en morceaux (1 cm), froid
    75 g
  • d'eau
    50 g
  • de sel
    2 c. à café
  • de carottes épluchées, détaillées en morceaux (4 cm)
    400 g
  • d'oignons coupés en deux
    80 g
  • gousse d'ail
    1
  • œufs
    3
  • de viande de bœuf hachée
    400 g
  • de cottage cheese
    200 g
  • de persil plat frais effeuillé, haché (env. 20 g)
    1 bouquet
  • de piment, sec, en flocons (opcjonalnie)
    1 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 448.4 kcal / 1876.2 kJ
Białko 23.1 g
Tłuszcz 28.1 g
Węglowodany 27.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...