
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 bouquet de persil plat frais (d’env. 20 g), effeuillé
- 50 g de Sbrinz en morceaux (2 cm)
- ½ citron zeste prélevé à l’économe
- 550 g de poireaux en morceaux (3 cm)
- 300 g de pâtes sèches (penne rigate, cuisson 10-12 minutes)
- 450 g d'eau
- 300 g de crème entière
- 1 ½ c. à café de sel
- 4 pincées de poivre, moulu (par ex. de Tasmanie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 613 kcal / 2543 kJ
- Białko
- 32 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Węglowodany
- 62 g