Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 bouquet de persil plat frais (d’env. 20 g), effeuillé
- 50 g de Sbrinz, en morceaux (2 cm)
- ½ citron, zeste prélevé à l’économe
- 550 g de poireaux, en morceaux (3 cm)
- 300 g de pâtes sèches (penne rigate, cuisson 10-12 minutes)
- 450 g d'eau
- 300 g de crème entière
- 1 ½ c. à café de sel
- 4 pincées de poivre, moulu (par ex. de Tasmanie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2543 kJ / 613 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Gratin de hachis et cornettes
1h 10min
Pâtes aux tomates et aux épinards
35min
Risotto à la tomate et burrata
30 min
Polenta aux poireaux et topping aux marrons
50min
Gratin de gnocchis au poireau
50min
Risotto alle cinque P
30 min
One pot de riz à la tomate
30 min
Risotto au citron et épinards
30 min
Potée de riz à la courge
50min
Risotto de brocoli-parmesan aux noisettes
40 min
Gratin de cornettes
50min
Risotto à la courge
35min