Caril de frango e espargos thai

Caril de frango e espargos thai

5.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
2 doses

Składniki

  • azeite
    45 g
  • cebola cortada em cunhas
    80 g
  • alho cortado ao meio
    1 dente de
  • peito de frango s/ pele cortado em cubos (3 cm aprox.), seco com papel de cozinha
    250 g
  • pasta de caril verde
    2 c. sopa de
  • erva-príncipe s/ folhas exteriores, cortado em 2 pedaços
    1 talo de
  • leite de coco
    150 g
  • caldo de galinha líquido
    125 g
  • folhas de lima kaffir
    2
  • espargos verdes cortados em dois pedaços
    250 g
  • água
    1450 g
  • vinagre
    50 g
  • arroz jasmine
    300 g
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • limas cortadas em cunhas p/ guarnecer
    1 - 2
  • Coentros só as folhas picadas q.b. p/ guarnecer
  • Molho de peixe q.b. p/ temperar

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 1160.4 kcal / 4855.1 kJ
Białko 46.9 g
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 146.2 g
Błonnik 7.6 g
Tłuszcz nasycony 14.9 g
Sód 2024.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...