Sopa de lentilhas e abóbora

Sopa de lentilhas e abóbora

3.1 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz. 20 min
6 doses

Składniki

P/ congelar
  • cenoura cortada em cubos
    70 g
  • abóbora-manteiga cortada em cubos
    300 g
  • batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos
    200 g
  • caldo de legumes caseiro
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de legumes
  • ervas de Provence
    1 c. chá de
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • lentilhas castanhas
    200 g
No momento de cozinhar
  • dentes de alho fatiados
    3
  • cebola cortada em lâminas
    150 g
  • aipo cortado em lâminas
    70 g
  • azeite
    35 g
  • água
    850 g
  • couve kale
    50 g
  • sumo de limão (1 unid. aprox.)
    35 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 140 kcal / 586 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...