Coxas de frango teriyaki

Coxas de frango teriyaki

4.9 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
4 doses

Składniki

  • molho de soja
    60 g
  • mel
    40 g
  • açúcar amarelo
    15 g
  • vinagre de arroz
    30 g
  • gengibre fresco ralado
    1 c. chá de
  • piripíri em pó
    ¼ c. chá de
  • saquê
    70 g
    70 g água
  • coxas de frango c/ pele e c/ osso (180 g cada aprox.)
    4
  • água
    1390 g
  • sumo de limão (½ unid. aprox.)
    10 g
  • amido de milho
    1 ½ c. chá de
  • sementes de sésamo tostadas
    1 c. sopa de
  • cebolos (spring onions) cortados em rodelas
    1 - 2
  • malagueta s/ sementes cortada em rodelas
    1

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 528.1 kcal / 2209.5 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 33.4 g
Węglowodany 17.1 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 8.9 g
Sód 1003.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...