Urządzenia i Akcesoria
Makaron shirataki (konjac) z kurczakiem w sosie orzechowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja
Składniki
-
200 g makaronu shirataki (konjac)
-
10 g oliwy z oliwek
-
100 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
¼ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
¼ łyżeczki soli plus 1 szczypta
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
30 g masła orzechowego
-
10 g wody mineralnej, niegazowanej
-
10 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
kolendra, świeża (opcjonalnie) tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
808 mg
Białko
31.4 g
Kalorie
1745.7 kJ /
417.2 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
14.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kolorowe wrapy z krojonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)
35 min
Spiralizowane jabłka w sosie kakaowo-orzechowym
10 min
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM6, TM7)
1 godz.
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM6, TM7)
35 min
Zupa z ravioli i wołowiną
30 min
Sajgonki z kurczakiem Buffalo
1 godz.
Sałatka z kurczakiem, brzoskwiniami i orzechami
20 min
Mango Tango (koktajl kawowo-owocowy)
10 min
Indonezyjska zupa z makaronem i pulpetami (Mie Bakso)
1 godz.
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM6, TM7)
30 min
Zupa z pierożkami gyoza
25 min
Tantanmen Ramen
45 min