Urządzenia i Akcesoria
Placki z cukinii (low carb)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
1 porcja
Składniki
-
15 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki15 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
100 g cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
1 ząbek czosnku
-
1 jajko
-
25 g mąki migdałowej (patrz wskazówka)
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
olej do smażenia
-
jogurt grecki (ok. 30 g), do podania
-
zioła, świeże np. szczypiorek, koperek, posiekane, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
866 mg
Białko
17.8 g
Kalorie
1595.1 kJ /
381.2 kcal
Tłuszcz
31.8 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Węglowodany
9.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Placki z dyni z twarożkiem ziołowym i łososiem
40 min
Comber z sarny (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z knedlami, dynią, sosem grzybowym i żurawinowym chutneyem
2 godz. 30 min
Makaron z marynowanymi burakami i serem feta
2 godz.
Pełnoziarniste gofry z malinami
15 min
Chłodnik z buraków i rzodkiewek
1 godz.
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20 min
Cukiniowy omlet na białkach
30 min
Marchewkowe nachos z guacamole (TM5)
1 godz. 10 min
Naleśniki z mąki kukurydzianej
30 min
Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem
20 min
Sałatka z dynią i serem feta
30 min
Placki cukiniowe z sosem tzatziki
50 min