Zupa dyniowa

4.4 81 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji

Składniki

  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g masła
  • 500 g dyni Hokkaido pokrojonej na 5 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 70 g białego wina, wytrawnego (opcjonalnie)
  • 550 - 600 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
  • pestki dyni do dekoracji
  • kwaśna śmietana do dekoracji
  • olej z pestek dyni do skropienia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 493.3 mg
Białko 0.9 g
Kalorie 311.7 kJ / 74.5 kcal
Tłuszcz 2.9 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Węglowodany 10.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...