Urządzenia i Akcesoria
Zupa dyniowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g masła
-
500 g dyni Hokkaido pokrojonej na 5 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
70 g białego wina, wytrawnego (opcjonalnie)
-
550 - 600 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
-
pestki dyni do dekoracji
-
kwaśna śmietana do dekoracji
-
olej z pestek dyni do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
493.3 mg
Białko
0.9 g
Kalorie
311.7 kJ /
74.5 kcal
Tłuszcz
2.9 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
10.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Z dynią na okrągło III
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Czekoladowo-orzechowe bomby proteinowe
50 min
Halloweenowe serniczki z pajęczą siecią
6 godz. 10 min
Makaron ryżowy z lekkim sosem dyniowym i tofu
40 min
Spaghetti carbonara (TM7)
40 min
Spaghetti à la carbonara z pistacjami
30 min
Spaghetti z sosem pomidorowym i pieczarkami
25 min
Stroganow z kurczaka
1 godz. 20 min
Spaghetti z tuńczykiem (TM7)
40 min
Wieniec z ciasta francuskiego z pieczonymi warzywami
1 godz. 40 min
Penne z tuńczykiem i oliwkami w sosie pomidorowym
35 min
Maślany kurczak (Butter chicken) z dynią
1 godz. 10 min
Kurczak w sosie paprykowym z kluskami na parze i paluchy drożdżowe
1 godz.