Urządzenia i Akcesoria
Zupa dyniowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g masła
-
500 g dyni Hokkaido pokrojonej na 5 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
70 g białego wina, wytrawnego (opcjonalnie)
-
550 - 600 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
-
pestki dyni do dekoracji
-
kwaśna śmietana do dekoracji
-
olej z pestek dyni do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
493.3 mg
Białko
0.9 g
Kalorie
311.7 kJ /
74.5 kcal
Tłuszcz
2.9 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
10.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Z dynią na okrągło III
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron shirataki (konjac) z ricottą i indykiem
20 min
Wytrawne placki dyniowe
40 min
Spiralizowana cukinia w kremowym pesto z awokado (TM7, TM6, TM5)
30 min
Spiralizowane jabłka w sosie kakaowo-orzechowym
10 min
Makaron ryżowy z lekkim sosem dyniowym i tofu
40 min
Placki warzywne z awokado, tuńczykiem i jajkami (TM7, TM6)
40 min
Kosmiczny tort
3 godz.
Cynamonki na parze
50 min
Chutney z czerwonej cebuli i jeżyn
6 godz. 50 min
Ślimaczki z pesto na parze
2 godz. 5 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min
Dyniowe pancakes
20 min