Gotowanie kaszy jęczmiennej pęczak

Gotowanie kaszy jęczmiennej pęczak

4.8 181 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
250 g

Składniki

  • wody
    1000 g
  • soli
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • oleju
    10 g
    10 g oliwy z oliwek
  • kaszy jęczmiennej pęczak (patrz wskazówka)
    50 - 250 g

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 369.2 kcal / 1545.6 kJ
Białko 8.4 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 74.8 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Sód 782 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...