Gotowanie kaszy jęczmiennej pęczak
TM6 TM5

Gotowanie kaszy jęczmiennej pęczak

4.8 (155 ocen)

Składniki

  • 1000 g wody
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • 10 g oleju
    lub 10 g oliwy z oliwek
  • 50 - 250 g kaszy jęczmiennej pęczak (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze
na 100 g
Kalorie
1545.6 kJ / 369.2 kcal
Białko
8.4 g
Węglowodany
74.8 g
Tłuszcz
6 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Błonnik
5.4 g
Sód
782 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy