
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 340 g bananów (ok. 4 szt.), pokrojonych na kawałki
- 225 g mąki pszennej
- 140 g cukru
- 100 g maślanki w temp. pokojowej
- 2 jajka, rozmiar L w temp. pokojowej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
2
łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
lub 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM - 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 243 kcal / 1019 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Węglowodany
- 33 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1 godz.
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM6)
50 min
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM5)
50 min
Słodki chlebek bananowy
1 godz. 50 min
Ciasto bananowe z czekoladą
1 godz. 35 min
Ciasto pomarańczowe z Varomy
50 min
Chlebek bananowy z nadzieniem orzechowo-czekoladowym
2 godz. 40 min
Puszyste ciasto pomarańczowe
1 godz. 50 min
Bananowe muffiny z orzechami włoskimi
35 min
Słodki chlebek cukiniowo-bananowy z orzechami
1 godz. 45 min
Racuchy na maślance
30 min
Bananowe gofry lub placki
25 min