Urządzenia i Akcesoria
Amerykański chlebek bananowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 kromek
Składniki
-
130 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
340 g bananów (ok. 4 szt.), pokrojonych na kawałki
-
225 g mąki pszennej
-
140 g cukru
-
100 g maślanki w temp. pokojowej
-
2 jajka, rozmiar L w temp. pokojowej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Białko
4 g
Kalorie
1019 kJ /
243 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chrupiąca sałatka ziemniaczana z ubijaną fetą
2 godz.
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1 godz.
Słodki chlebek bananowy
1 godz. 50 min
Ciasto bananowe z czekoladą
1 godz. 35 min
Słodki pudding z czerstwego pieczywa z rodzynkami (Pan Bolo)
1 godz. 25 min
Chlebek jabłkowy
5 godz. 30 min
Słodki chlebek cukiniowo-bananowy z orzechami
1 godz. 45 min
Chlebek bananowy z nadzieniem orzechowo-czekoladowym
2 godz. 40 min
Placki z serka wiejskiego
30 min
Racuchy na maślance
30 min
Bananowe gofry lub placki
25 min
Bananowe muffiny z orzechami włoskimi
35 min