
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 kawałków
Składniki
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia200 g
-
mąki pszennej pełnoziarnistej150 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego60 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki200 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu70 g
-
żółtka2
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki400 g
-
gruszek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki300 g
-
żurawiny, suszonej70 g
-
skrobi ziemniaczanej2 łyżeczki
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
powideł śliwkowych3 łyżki
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
322.8 kcal /
1350.4 kJ
Białko
3.9 g
Tłuszcz
15.7 g
Węglowodany
43.2 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
9.5 g
Sód
39.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska