Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami

Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami

4.9 2.0K ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 kawałków

Składniki

  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    200 g
  • mąki pszennej pełnoziarnistej
    150 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    60 g
  • masła zimnego, pokrojonego na kawałki
    200 g
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    70 g
  • żółtka
    2
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
    400 g
  • gruszek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
    300 g
  • żurawiny, suszonej
    70 g
  • skrobi ziemniaczanej
    2 łyżeczki
  • cynamonu, mielonego
    1 łyżeczka
  • powideł śliwkowych
    3 łyżki

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 322.8 kcal / 1350.4 kJ
Białko 3.9 g
Tłuszcz 15.7 g
Węglowodany 43.2 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 9.5 g
Sód 39.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...