
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 kawałków
Składniki
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia200 g
-
mąki pszennej pełnoziarnistej150 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego60 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki200 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu70 g
-
żółtka2
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki400 g
-
gruszek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki300 g
-
żurawiny, suszonej70 g
-
skrobi ziemniaczanej2 łyżeczki
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
powideł śliwkowych3 łyżki
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
322.8 kcal /
1350.4 kJ
Białko
3.9 g
Tłuszcz
15.7 g
Węglowodany
43.2 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
9.5 g
Sód
39.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1 godz.
Ciasto dyniowo-jabłkowe
3 godz.
Ciasto na ciemnym piwie
3 godz. 30 min
Galette z krojonymi jabłkami (TM6)
1 godz. 20 min
Piernik z kawą zbożową
3 godz. 20 min
Sernik skubany
1 godz. 30 min
Szarlotka „królewskie góry” (z połówkami jabłek)
1 godz. 45 min
Sernik z żurawiną
10 godz.
Keks
2 godz. 30 min
Szybkie ciasto ze śliwkami
1 godz. 10 min
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2 godz. 10 min
Bakaliowiec
2 godz. 50 min