
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 5 łodyżek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 10 łodyżek szczypiorku, świeżego pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1 gałązka rozmarynu, świeżego tylko liście
- 2 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
- 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 250 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 120.7 kcal / 504.9 kJ
- Białko
- 0.2 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Węglowodany
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Sód
- 157.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Masło czosnkowe z serkiem
10 min
Masło ziołowe
15 min
Masło pomidorowo-czosnkowe
10 min
Sos sriracha-mayo
5 min
Sos do potraw z grilla
15 min
Mizeria z grubo krojonych ogórków (TM6)
10 min
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM6)
15 min
Mizeria z cienko krojonych ogórków (TM6)
10 min
Mizeria z grubo krojonych ogórków (TM5)
10 min
Twarożek
4 godz. 30 min
Włoskie masło ziołowe
5 min
Masło ziołowe z nerkowcami
1 godz. 10 min